Ut på tur

Corfu – Den grønne greske øya

korfu
Written by Vilde

Innbyggere: ca 112 000
Styresett:
 republikk
Religion:
 gresk-ortodoks kristendom
Valuta:
 euro (EUR)
Tidsforskjell:
 +1
Landsnummer:
 30
Språk:
 gresk
Norsk ambassade:
 Vas. Sophias Avenue 23, Aten.Tel: +30 210 72 46 173

Turistinformasjon: www.greektourism.com

Korfu, som også kalles Kerkyra, er en av de joniske øyene helt nordvest i Hellas. Korfu er den vestligste av alle de greske øyene, rett ovenfor Albania.
Det milde, fuktige klimaet gjør øya svært grønn og frodig.De grunnleggende næringene på Korfu er derfor også olivenolje, vin og frukt- og grønsaksdyrking, supplert av sjøfart, fiske og turisme.

Byen Korfu domineres av et imponerende venetiansk festningsverk og turistene strømmer til gamlebyen

Det riktig hektiske utelivet på Korfu tar til om sommeren i forstaden Mandouki, på veien mot Dhassia. Her blir alle diskotekene, rockebarene og nattklubbene på Korfu buntet sammen i en partyghetto som går under navnet Disco Strip.Det som går for å være de beste strendene på Korfu ligger på vestkysten av øya (Agios Giogios, Paleokatritsa, Ermones og Glifada), på nordkysten (Sidari, Rodha og Kassiopi) og i sør (Kavos).

Å reise dit:

Det går direkte charterfly fra Oslo, f.eks Apollo eller Startour. . Ryanair kjører billige fly fra Rygge i sommersesongen.

Det går også seks ferger daglig fra Brindisi i Italia. Flyplassen ligger en kilometer utenfor byen Korfu. Utenom hotellenes shuttlebusser er det ingen direkte bussforbindelse mellom flyplassen og byen, men buss nr 3 stopper 500 meter fra flyplassen. I tillegg kommer gjerne små hotell eiere og henter deg om du nevner det i bestillingen på mail.

Veinettet på Korfu er godt utbygd, og du kommer deg rundt på hele øya med buss. Vår erfaring er at bussen som oftest er i rute. Taxi, tlf 338 11. Leiebil 55 euro. Du kan leie deg en båt en hel dag for 50 euro.

Euro. 1 euro er cirka 8,50 kroner. Et dobbeltrom på et hotell med middels standard koster rundt 400 kroner. Et middagsmåltid i en middels restaurant koster cirka 50 kroner.

Å sove:

Hotell finner du lettest selv på www.hotels.com eller www.booking.com Et stalltips her er å gå på google earth og se hvor hotellet ligger – uansett om du vil nærme stranda eller midt i byen.Du finner også hoteller på www.greekhotels.com samt www.corfu.forthnet.gr

Å se:

Achilleion-palasset – Sommerpalasset til den østerrikske keiserinnen Elisabeth. Ligger ved Gastouri.Her kommer det mengder med turistbusser om morgenen, så hvis du har leiebil er det nesten ufremkommelig. Ta heller en tur senere om ettermiddagen.Fun Fact; scener fra James Bond filmen “For your eyes only “er spillt inn her.

Å gjøre:

Ligge på stranda, ta en organisert båt tur til fastlandet og den blå lagune, eller en tur til Aqualand

Å kjøpe:

Keramikk – Det bor mange talentfulle keramikere på Korfu. Butikken i den gamle festningen spesialiserer seg på museumskopier.

Gaver fra oliventreet – Lokale kunstnere skjærer ut skåler, tallerkener, statuetter, leketøy og smykker. Lokal olivenolje av god kvalitet er populært, samt  olivensåper og oliven hår/hudpleie

Kumquatlikør – En spesialitet som blir laget av små appelsiner som man dyrker på øya.

Det er lite kriminalitet i Hellas, men vær forsiktig med verdisakene dine på stranden og i hotellrommet. Nødnummer: Politi 100, ambulanse 166 og brannvesen 199.

Å Spise:

Maten på Corfu er mer Internasjonal og Italiensk inspirert enn andre steder i Hellas. De har selvsagt spesialiteter:

Dolmádes – Fylte vinblader med kjøttfarse og ris.

Melitzánes tiganités – Friterte aubergineskiver.

Saganáki – Stekt ost.

Melitzanosaláta – En dipp av grillet aubergine, løk, olje og hvitløk.

Bourdéto – Hvitfisk i saus av tomat, paprika og olivenolje.

Bianco – Fiskegryte av lokal fisk, potet, hvitvin, sitron, løk og krydder.

Kleftiko – Ovnsristet lam.

Sofríto – Biff- eller kalveskiver i saus av hvitvin, hvitløk og hvitvinseddik.

Keftédes – Greske kjøttkaker av kjøttfarse eller lam, med løk og krydder.

 

Corfu by:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vestsiden av øya ligger det pittoreske stedet Paleokastritsia. Her kan man leie båt, ta en undervannsafari eller rett og slett nyte utsikten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjell landsbyen Pelekas, har utrolig utsikt, og var Keiser Wilhelm 2 favorittsted. Egen utkikspost som kalles Kaiser`s Throne

Det er bratte gater i den lille landsbyen og vi anbefaler ikke flip flops som fot tøy

[mappress mapid=”9″]

 

 

About the author

Vilde

Vokalist som er lidenskapelig opptatt av reise, litteratur og yoga. Syns det er best når det er varmt.

Hva syns du?