Tips & Anmeldelser

Eventyrlige sommeraktiviteter for barn i Oslo.

Pirat Cruise
Written by Anya

Små folk med stor sans for eventyr og utfoldelse har mye å glede seg til i sommer Oslo. Her er et utvalg av fengende aktiviteter som garantert vil fryde.

Sjørøvercruise på Oslofjorden.

Piratcruisene er for små pirater med godt humør. Her får du oppleve en ekte sjørøverskute, Den Sorte Jomfru, med en vaskeekte sjørøverkaptein. Det blir skattejakt og flaskepost, så husk å kle deg ut som sjørøver. Sjørøverpølse og piratvaffel serveres til alle underveis på den 1,5 timer lange seilasen mellom idylliske øyer og skumle bukter.

Piratcruiset seiler hver søndag mellom kl. 12 og 14 hele sommeren. Anbefales ikke for barn under 2 år. 181 – 226 kr. Varighet: 90 min. Landgang klar for ombordstigning 10 minutter før tur. Ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Kjøp billetter HER.

Familie forestilling: Star Wårs.

Teaterkompaniet Madam Pysj presenterer Star Wårs for teaterscenen. Sagaen som nå er delt opp i syv filmer skal på en time gi deg alt du elsker, husker, ikke vet og trodde du visste om Star Wars. Denne forestillingen er både for deg som har sett alle filmene, to ganger eller 40. Men den er også for deg som går rundt og later som du har sett filmene og deg som aldri har hørt om Star Wars. Dette er den perfekte introduksjon og en unik mulighet til å oppleve den eventyrlige verden som har gitt oss lyssabler, jediriddere og Darth Vader.

Vet du ikke hvilket arktitektbyrå som står bak Dødstjernen eller hvorfor stormtroopere ikke bruker briller, når de åpenbart ikke treffer det de sikter på? Madam Pysj lover å rydde opp i alle misforståelser når de tar deg med til en galakse langt, langt unna i hvelvet på Sentralen i sommer. Passer for barn fra 4-5 år og oppover. 8-10 Juli. 100 – 150 kr. Kjøp billetter HER.

Spøkelsesvandring. 

Populær spøkelsesvandring i gamle Christianias gater og rundt Akershus festning. Disse områdene er spekket med mystiske og spennende historier som har satt dype spor. Spøkelsesvandringen starter på Christiania torv. Vandringen er på norsk. Du trenger ikke å melde deg på, det holder å møte opp ca. fem minutter før avgang.
Billetter kjøpes av guiden, kun kontanter. Barn 50,- Honnør 100;- Voksne 150,-  5 Juli – 26 Juli KL: 19:00

Barneteater: Ruffen og den flyvende Hollender.

Den modige sjøormen Ruffen tar på seg en fryktinngytende oppgave. Han drar alene ut for å redde Den Flyvende Hollender fra en grusom skjebne; forvist til et liv i ensomhet, et hvileløst seilas på de syv hav. En morsom, merkelig og spennende reise inn i den kjente barnebokklassikeren av Tor Åge Bringsværd. I en utgave du aldri tidligere har sett og neppe får se igjen.  2.års-studentene ved Teaterhøgskolen i Oslo ønsker store og små velkommen, og fortsetter den 42 år lange tradisjonen med sommerteater i Frognerparken. 120 – 170 kr. Kjøp billetter HER.

Guidet vandring for barn: Fangehull, bankrøveri og helter på Akershus.

Guidet vandring for barn hver lørdag i historiske områder i Oslo sentrum. Turen begynner med et besøk i to store fangehull fra 1700-tallet i Rådhusgata 7. Den går videre til Bankplassen der det spektakulære ranet av Norges Bank ble utført av Ole Høiland i 1835 og avsluttes på Akershus festning, der du får høre om helter og spøkelser som har satt sine spor der gjennom tidene. Turen anbefales for barn i alderen 5-12 år. Oppmøte kl. 12.00 ved Thon Hotel Panorama. Barn 100 kr. Voksne gratis. Billetter kjøpes direkte fra guiden (kun kontant).

Guidet tur for barn

Sommeraktiviteter på Norsk Teknisk Museum.

Teknisk museum har et rikholdig program for store og små i hele sommer. Her finner du en oversikt over alle aktivitetene. Fra Lørdag 25/06 til 21/08. Dataspillutstillingen Game On er selvfølgelig også åpen i hele ferien. Barn 100 kr. Voksne 150 kr. Familiebillett 450 kr. Sommer program HER.

Kunstaktiviteter for barn på Nasjonalmuseet.

Prøv å være seddel designer. Lær origami. Utforsk Japanske motiver. Bli med å bygge drømme og tankebåter. Fri entre for alle på torsdager og barn og unge inntil 18 år. Voksne 100 kr. Se museets egne sider for tider og sted.

Akershus Festning: Laura Ford skulpturer.

Akershus festning blir skulpturpark i sommer når totalt 22 skulpturer av den anerkjente britiske samtidskunstneren Laura Ford vises på historisk grunn på festningen. Dette blir den første visningen av Laura Fords kunst i Norge noensinne, og er en utstilling som passer for hele familien. Laura Ford er kjent for sine dyre- og menneskefigurer, som har en egen evne til å berøre og engasjere. Når Ford lager skulpturene sine er lek en viktig del av prosessen, og hun inviterer betrakteren til å bli med på leken. Det finnes ingen riktig eller gal måte å se skulpturene på – du står helt fritt til å mene hva du vil og skape dine egne fortellinger. Gratis. Se utstillingens web side HER.

Laura Ford Skulptur

Familieverksted på Barnekunst museet.

Juni: Bli med og lag leireskulpturer av selvtørkende leire med tema “Hva rører seg i den magiske skogen?”.
Juli: Lag fine lykter av syltetøyglass med paljetter, pynt, glitter og lim.
August: Lag hodeplagg med inspirasjon fra eventyrene og materialer som farget papir, fjær og perler. De tre første onsdagene i august blir det fortellerteateret «Geita og Ulven» med skuespiller Kirsten M Høeg. Barn 40 kr. Voksne 75 kr. Se web siden for fullt program HER.

Dette er selvsagt kun et lite utvalg av alt det spennende som skjer men vi håper nok til å inspirere til en spennende sommer for småtasser med sans for utforsking og eventyr. Ha det riktig så gøy!!!

About the author

Anya

Reiseglad mamma med skrivetrang, geleider en pode på tre på eventyr og utforsking. Ønsker seg fet reisekonto og retningssans - men tror på hverdags magi og at det enkle ofte er det beste.

Hva syns du?