Sofa Turisten

8 alternativer til Airbnb.

FlipKey1
Written by Anya

Er du sent ute med å bestille ferien eller er du på utkikk etter gode tilbud? Nå midt på sommeren er Airbnb ganske utplukket på en hel del destinasjoner, vi har sjekket ut noen av alternativene. Er de billigere? Har de like gode eller bedre tilbud på boliger? Her er en kort og enkel liste over alternative sider du kan sjekke når du leter etter din neste booking.

Homestay.

“Don’t just visit. Live it.” Kjernen i Homestay er husverten, du får feriebolig og en “in-house” lokal guide i ett. Ideen er at verten gir deg umiddelbart innsyn i kultur, mennesker og lokal kunnskap slik  at du får mest mulig ut av ditt opphold. Vi sjekket prisene for Paris og det ligget tett opp til men noe under Airbnb. De formidler husrom i 150 land så langt. Besøk Homestay HER. 

Travel Credit Homestay

VRBO.

Her finner du ikke rom til leie men hele hjem. En stor fordel her er filtreringen, du kan spesifisere ned til miste detalj hva du er på utkikk etter. Utegrill, sjøutsikt, handicap vennlig, dyrevennlig etc. Vi sammenlignet med Airbnb for Split, Kroatia. Prisene var noenlunde det samme men her er det mye enklere å finne større boliger om man er en gruppe eller flere familier som reiser sammen. Vel verdt å sjekke ut. Besøk VRBO HER.

HomeAway. 

Samme selskap som VRBO så man undres over hvorfor filtreringen ikke er like god, men den er god nok. Her formidles alle typer feriehjem. Vi sammenlignet med Airbnb for Varna, Bulgaria, med datoer i nær framtid. Airbnb er ganske utplukket og det var vanskelig å finne et fristende hus men HomeAway hadde flust av flotte alternativer. Vel verdt å sjekke ut. Besøk HomeAway HER.

Varna Bulgaria

WIMDU.

Om det er byferie du ønsker deg er WIMDU løsningen. De reklamerer med at de har Europas største tilbud av by-leiligheter. Vi sjekket opp mot Airbnb for London for neste uke og det ser faktisk ut som om de har helt rett i beskrivelsen av seg selv. Vi fant langt flere gode leiligheter og, med litt leting, flotte alternativer hvor prisene også lå ganske godt under Airbnb for tilsvarende hjem. Besøk WIMDU HER.

Roomorama.

Veldig likt Airbnb men her kan du også søke på Bed & Breakfast, hotell og vandrerhjem. Det er også enklere å søke etter boliger i bestemte nabolag. Vi sammenlignet tilbud for Barcelona i neste uke og det ser ikke ut til at hverken priser eller kvalitet på leilighetene skiller seg veldig fra Airbnb. Besøk Roomorama HER.

Flipkey.

Dette er et tilbud fra Tripadvisor så forventningene lå skyhøyt. Vi sammenlignet tilbud og priser for Gran Canaria i neste uke og det er betydelig flere alternativer med god standard til en ok pris hos Flipkey. Filtreringen er også langt bedre enn Airbnb når det kommer til å søke etter en bestemt boligtype. TFT har funnet en ny favoritt. Besøk Flipkey HER.

Rental Types Flipkey

Go With Oh.

Kun et knippe utvalg av Europeiske byer og ikke et særlig stort utvalg, men det er et høykvalitets utvalg og helt ok priser. Vi sjekket for Venezia i neste uke og det var kun 24 leiligheter igjen å velge mellom, tilsvarende uke hos Airbnb hadde kun 17% av leilighets massen igjen. Den absolutte store fordelen her er at de har “lavest pris garanti”. Finn den samme leiligheten rimeligere på et annet nettsted og prisen senkes. Her kan du spare noen gode kroner så det er absolutt lurt å stikke innom Go With Oh før du booker et annet sted. Besøk Go With Oh HER.

Go With Oh PrisGaranti

9flats.

TFT er ikke veldig imponert men det er nok mest fordi brukersnittet ikke er like pent som hos de andre alternativene. 9flats er noe mer økonomisk når det kommer til hvor mye og hva slags informasjon som legges ut om de alternative boligene men det er absolutt helt kurant. Ikke en side å utelukke når man leter etter gode tilbud men langt fra like god å søke i som de andre. God filtrering finnes ikke men det er opplagt at man kan finne skatter spesielt for den som reiser på budsjett. Besøk 9flats HER.

Happy Booking og God Tur.

About the author

Anya

Reiseglad mamma med skrivetrang, geleider en pode på tre på eventyr og utforsking. Ønsker seg fet reisekonto og retningssans - men tror på hverdags magi og at det enkle ofte er det beste.

Hva syns du?