Har du hørt?

Historisk eleganse og kulinarisk klasse, en tidsreise: Bergensbanen og Nordmarka rundt.

HistoriskeTogreiser-3
Written by Anya

Vakker togtur i historiske vogner med kulinarisk opplevelse, en nytelse.

En restaurantvogn fra 1926 med møbler fra samme år, den andre er fra 1937. En salongvogn, levert til NSB i 1909, Dronning Mauds favorittvogn på hennes mange reiser til Bergen. De andre to levert i 1912 og 1923. Legg til 4 retters middag med vin pakke. Gjøre stas på noen? Bryllupsdag? Skal du fri?  En tidsreise, en kulinarisk opplevelse, en av verdens 10 flotteste tog turer. Kan det bli bedre enn dette?

Orientekspressen har alltid vært en drøm. Ravos Rail som linker Dar es Salaam i Tanzania med Cape Town i Sør Afrika. Ett luksus tog som tar deg tilbake til før-krigstidens eleganse. En annen måte å reise på, hvor ting tar tid, og forventningene rekke å bli skyhøye. Jeg trodde ærlig talt at disse var drømmer utenfor min evne til manifestering. Men nei, det er duket og klart – og går fra Oslo S.

HistoriskeTogreiser-2

Nordmarka rundt eller Bergen?

Det loves turer til Telemark men forløping står valget mellom en 4,5 times strekning som tar deg Nordmarka rundt eller tur/retur Bergen. Bergensbanen er godt kjent og har flere ganger blitt kåret blant de 10 vakreste togturene i verden. Høydepunktet for de historie interesserte er ett besøk på Rallarmuseet på Finse. Et flott museum over byggingen av Bergensbanen og dens 100 årige historie. Høydepunktet for de kulinarisk interesserte er en 3 retters lunsj og en 4 retters middag, komponert og servert av Sult. Baren er selvsagt åpen i salongen. Jeg kjenner det frister det med 3 kjoleskift og hatt. Kan formelig føle, bare på tanken, at jeg er i en Agatha Christie roman.

Nordmarka rundt serverer en 4 retters med øl eller vin pakke. Etter maten er det kaffe avec med noe søtt til. Toget starter fra Oslo S 17:30 og går oppover Gjøvikbanen, mot Movatn, forbi Nittedal og Hakadal, mot Hadeland så Hønefoss. På Hønefoss stasjon er det muligheter for å strekke beina. Toget skal skifte. Det er ikke kjolebytte. Men tog-språk for at lokomotivet må bytte ende på toget slik at det ikke fortsetter til Bergen men kan bevege seg mot Oslo igjen. Er det avtalt på forhånd vil det være mulig å gå av på større stasjoner som Asker, Sandvika og Skøyen.

Bilder av togvogn 561 til bruk for Sult. Foto: Fredrik Solstad

Rimelig luksus.

Man skulle tro en slik sjelden opplevelse av historisk eleganse og kulinarisk klasse ville koste skjorta og bestemors gamle smykker men det er aldeles ikke priset for høyt. Nordmarka Rundt gir deg en flott togtur, vakker natur,  et unikt kulturhistorisk togmateriell og en kulinarisk opplevelse i form av en aperitiff, 4 retters middag inkl vin eller øl pakke og kaffe avec for den nette sum av 2245,-pr pers.

Bergensbanen, en av verdens flotteste høyfjellsstrekninger og med en kulinarisk opplevelse med enkel frokost, 3 retters lunsj og 4 retters middag, dog uten drikke,  2695,- per person. Men det går ikke så mange turer. Om du vil ha denne opplevelsen, eller kjenner noen som virkelig fortjener å bli gjort litt stas på, ville jeg bestilt billetter raskt. I August tar toget Nordmarka Runden 18 August og Bergensbanen 25 og 26 August. (Tur/Retur). I September kjøres Nordmarka runden 1 og 22 september. Strekningen Oslo-Bergen kjøres 16 september og Bergen – Oslo kjøres 18 september. Jeg skal finne hanskene og de lange perlesmykkene, ses vi?

Billettene kan du kjøpe HER.

HistoriskeTogreiser-1

About the author

Anya

Reiseglad mamma med skrivetrang, geleider en pode på tre på eventyr og utforsking. Ønsker seg fet reisekonto og retningssans - men tror på hverdags magi og at det enkle ofte er det beste.

Hva syns du?