Tips & Anmeldelser

Haldenkanalen; et sommereventyr.

HaldenKanalen
Written by Anya

8 sluser, 80 kilometer, 1 stort eventyr for store og små.

En kanotur på kanalen, gjennom 8 sluser er en sommeropplevelse av de sjeldne. I Ørje i nord er det 3 slusekammer og en løftehøyde på totalt 10 meter. Strømsfoss har sluse med ett kammer og løfter 2 meter. Brekke, nord Europas høyeste sluseanlegg, har 4 slusekammer og løfter 27 meter.  Gi ungene noe å snakke om, ta en tur til Halden Regionalpark.

Her er det utfordrende å kjede seg i sommer; Kano og sykkelutleie samt aktiviteter og severdigheter som vil fenge både store og små. Klatrepark, gummibåt festival, allsang på grensen, Fredriksten festning (som lett kunne vært location i Game of Thrones), idylliske fiskeplasser, leirplasser med gapahuk, nesten uberørt natur og selvsagt den nesten ubeskrivelig sjarmerende Halden by. Men best av alt for en eventyrer, liten som stor, må være Haldenkanalen.

Haldevassdraget

Kanoutleie.

Det er 13 aktører som tilbyr kanoutleie, 2 tilbyr kajakk, 1 har SUP – Stand Up Padling – og 3 aktører tilbyr retur transport slik at du kan slippe å padle tur/retur. I tillegg er det 18 leirplasser. Halden Regionalpark har opprettet et telefonnummer for informasjon slik at du skal slippe å ringe alle aktørene for tilbud og gode forslag til ruter. Ring 947 93 173 å få eksperthjelp i planleggingen av sommerdrømmen, telefonen er betjent under vanlig kontortid og fra 09:00 til 12:00 i helgene.

Rimelig Sommermoro

Prisene for utleie av kano fant vi helt ned til 100,- pr dag og 50,- for påfølgende dager. Velger man å overnatte i gapahuk har man en fantastisk ferie for selv det strammeste budsjett. Visit Oslofjord har et turforslag på Haldenkanalen som går over 4 dager, kikk HER og la deg friste. Men selvsagt er det like mange gode tur forslag som kanalen er lang. Regionsparken hjelper deg med å planlegge din drømmetur, både dagsturer og lengre opplevelser med overnatting.

Mer om Haldenkanalen

About the author

Anya

Reiseglad mamma med skrivetrang, geleider en pode på tre på eventyr og utforsking. Ønsker seg fet reisekonto og retningssans - men tror på hverdags magi og at det enkle ofte er det beste.

Hva syns du?