Har du hørt?

Frankrike: Spektakulær gatekunst.

Patrrick Commecy 14
Written by Anya

Gatekunsten har sin fremmarsj, i Frankrike og Oslo finner du noe av det beste.

Det finnes ikke byer uten grå kjedelige vegger, gatekunst vekker liv med farger og glade motiver. Oslo har fått en real facelift de siste årene og bystyret har gått inn for en handlingsplan for å fremme gatekunsten for å øke Oslos status som kulturby. Mulighetene er tilstede for at Oslo kan få sin egen gatekunst festival. Dette er meget godt nytt og vil garantert gi Oslo mer oppmerksomhet. (Sjekk ut foreningen for urban samtidskunst om du er interessert i å høre mer om dette.)

Det finnes selvsagt nivåer av kvalitet på gatekunst som med alle andre kreative uttrykk. Noen vil påstå tagging er kunst, i så fall kan det argumenteres at det er den aller laveste formen for gatekunst. Men alle kan være enig om at enkelte veggmalerier fortjener verdens oppmerksomhet. Er du på tur i Frankrike kan du være så heldig å komme over noe av kunsten til Patrick Commecy; en artist som har regelrett gått til krig mot kjedelige vegger.

Patrick Commecy og hans team har reist rundt i hele Frankrike og forvandlet grå vegger til de mest fenomenale veggmalerier du kan forestille deg. Lokal kulturhistorie tas ofte med i de billedlige skildringene, berømte personligheter og litteratur. TFT har vært internett rundt for å forsøke å finne gps lokasjonene til de enkelte bildene men foreløpig uten hell. Er du i Frankrike, eller har planlagt en tur, skader det ikke å sjekke ut hans hjemmeside for å se om det kan være en vegg i nærheten av ditt reisemål. Ord er overflødige nå, se på disse før og etter bildene og la deg forføre. God tur til Frankrike!

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Source: a-fresco.com

Patrick-Commecy 15

About the author

Anya

Reiseglad mamma med skrivetrang, geleider en pode på tre på eventyr og utforsking. Ønsker seg fet reisekonto og retningssans - men tror på hverdags magi og at det enkle ofte er det beste.

Hva syns du?