Ut på tur

På tur til Hadeland

DSCN0345
Written by Vilde

Jeg hadde skikkelig lyst til å blåse mitt eget glass, så jeg dro med meg familien til Hadeland glassverk.

DSCN0359

Jeg hadde skikkelig lyst til å blåse mitt eget glass, så jeg dro med meg familien til Hadeland glassverk.

Det var den lørdagen det regnet så innmari, og veiene rundt Oslo ble stengt, skypumper observert og vann i utallige kjellere.

Det merket ikke vi noe til, bortsett fra at det ikke var så mange folk på glassverket.

Har ikke vært her i voksen alder, og ble positivt overrasket over hvor idyllisk det lå til da vi parkerte. Rett ved vannet, fin utsikt, lekeplass for barn, hester , kuer og sauer.

DSCN0306

 

DSCN0364

Det er jo ikke til å stikke under en stol, at dette er jo stort sett en haug med butikker som vil selge deg ting. Fine ting riktignok, men jeg hadde ikke regnet med at det var mannen min som skulle går berserk i butikkene 🙂

 

DSCN0314

Da vi endelig kom oss inn i verkstedet for å se på glass blåsingen, ble det litt nedtur for min del. Det var en sinnsyk kø ( bare masse barn) for å få lage sitt eget glass og jeg fant ut at jeg ikke gadd å betale kr 150,- for å stå å vente i timesvis.

Det var også seter i et slags mini amfi hvor man kunne sitte å se på at glassblåserne lagde ting. Utrolig fasinerende og de var veldig flinke. Det gikk også overraskende fort å lage en bolle.

 

DSCN0346

 

DSCN0349

Nytt av året er den såkalte Høvding hallen hvor de selger mat og øl. Det finnes også et honninghus, et norgesglass hus, fabrikkutsalg, interiør outlet, et museum, og selvsagt en  giftshop og kafe. I Tinnstøperiet kan man farge egne stearin lys.

Det tar rundt en time å kjøre fra Oslo, og er en fin dagstur. Det eneste som kostet noe var å gå inn på kunstutstillingen – altså hvis man ikke shopper Hadeland glass/serviser/vinkarafler/kunst/mat osv.

Anbefaler et besøk, mye gøy å se for alle  🙂

 

DSCN0308

DSCN0337

DSCN0338

DSCN0342

DSCN0312

DSCN0322

 

 

About the author

Vilde

Vokalist som er lidenskapelig opptatt av reise, litteratur og yoga. Syns det er best når det er varmt.

Hva syns du?